Guide: Sådan kan du bruge dit anneks

Hjemmekontor, gæsteværelse, atelier, kontor, teenageværelse eller hobbyrum. Der er mange muligheder med et anneks i haven eller ved sommerhuset.
Et anneks er en selvstændig bygning, som hører sammen med en hovedbygning. Ordet anneks kommer oprindelig fra det latinske ord annexare, som betyder at samle, lægge til eller høre sammen med. Vi giver dig otte måder, som du kan bruge dit anneks på.

GÆSTERUM

Mangler du plads til overnattende gæster i sommerhuset eller helårsboligen? Med et anneks kan du skabe en rolig oase, hvor gæsterne kan trække sig tilbage, når de er på besøg. Her er plads til, at dine gæster kan overnatte i flere dage, og I behøver ikke at vågne eller gå i seng på samme tid.

Inspiration til brug af anneks eller atelier

ATELIER

Savner du et sted, hvor du kan trække stikket og dyrke dine kreative interesser? I et anneks kan du få plads til både maling, pensler og store lærreder. Her behøver du ikke pakke det hele sammen, men du kan blot lade staffeliet stå fremme og vende tilbage, når malingen er tør.

FITNESS

Drømmer du om et sted, hvor du kan løfte kettlebells, træne biceps eller dyrke yoga i fred og ro? Med et anneks er der plads til både romaskine, motionscykel og stepmaskine, og du kan træne i tørvejr, selvom regnen siler ned.

GAMERRUM

Er børnene vilde med World of Watercraft og Fifa, men fylder computer og gamerudstyret alt for meget på værelset? Med et anneks kan de unge få deres helt eget rum, hvor der er plads til, at venner og forældre kan komme på besøg og spille med.

Anneks gæsterum, hobbyrum eller teenagerum
Inspiration til anneks anvendelsesmuligheder

TEENAGEVÆRELSE

Skal teenageren flytte hjemmefra, men alligevel blive på matriklen? Et anneks er en oplagt mulighed, hvis teenageren i huset trænger til plads og frihed. Her er plads til, at vennerne kan komme på besøg, og de kan holde fest og spille musik uden at vække hele huset.

SY OG STRIK

Trænger du til dit eget rum, hvor der er plads til fokus og fordybelse? I et anneks er der plads til sybord, opbevaring og den bløde lænestol, når du skal slappe af. Her kan du få lov til at dyrke de kreative sysler uden afbrydelser.