Guide: Sådan indretter du det lille rum

Du skal tænke smart og kreativt, når du indretter et hus på få kvadratmeter.  Vi deler praktiske tips og idéer, der vil inspirere dig til at udnytte hver eneste centimeter på smarte måder. Uanset om du har et lille kolonihavehus eller et anneks, vil vores råd hjælpe dig med at skabe et hjem, der føles rummeligt og indbydende.

Fem GODE råd

Det er en kunst at indrette sig på få kvadratmeter, da det kræver både omhyggelighed og ordenssans, hvis du vil undgå, at et lille rum bliver kaotisk. Vi giver dig her fem gode råd til, hvordan du skaber lys, luft og plads i et lille rum.

Indretning af små rum fra Sølund Living
Få tips til indretning af et hus på få kvadratmeter

DE LYSE FARVER

Lyse vægge får et rum til at virke større, mens mørke vægge får det til at virke mindre.

FARVETONER

Mange forskellige farver i et lille rum skaber et rodet indtryk, hvor farverne bliver dominerende. Derimod skaber lyse farver i forskellige toner en let stil med kant.

Pynt i stærke farver

Ønsker du alligevel at bruge mørke farver, kan du supplere med puder tæpper, kunst og vaser i mørke nuancer. Det er en god ide, at du vælger din kunst med omhu, da mange billeder i stærke farver giver et tætpakket indtryk, hvis rummet er lille.

MULTIFUNKTIONELLE MØBLER

Vælg dine møbler med stor omhu, når du indretter et lille rum. Tænkt på hvad du skal bruge i hverdagen og undgå store, klodserne møbler, som du slet ikke bruger. Møbler med flere funktioner er geniale, når du indretter små rum. Det kan være en sofa, som kan bruges til seng eller et kombineret spise- og kontorbord. Skamler kan du benytte som sofabord eller som ekstra stol til gæster. Du kan også finde møbler på hjul, som nemt kan rulles til side, når du ikke bruger dem. Sørg for at placere de store møbler langs væggen, da en stor sofa midt i rummet blokerer og får rummet til at se mindre ud.

lyse farver og multifunktionelle møbler i anneks eller sommerhus
Indretning af dit anneks, kolonihavehus eller sommerhus

NIPS MED MÅDE

Nips giver personlighed i hjemmet, men det kommer let til at se kaotisk ud med mange pyntegenstande i et lille rum. Derimod skaber lyse flader ro i rummet, og de enkelte elementer træder frem. Hvis du har meget nips, kan du lave farvekoordinerede stilleben.

RUM I RUMMET

Del rummet op, hvis dit rum har flere funktioner. Her kan du bruge tapet, gardiner, gulvtæpper eller en rumopdeler. Hvis du sover i stuen, kan du rulle et forhæng for, når du skal sove eller dele stuen og køkken op med en rumopdeler. Udnyt hele rummet og indret i højden med skabe til opbevaring, som lukker af for rod og småting.

KREATIV OPBEVARING

Oprydning er vigtigt i et lille rum, da rod og uorden får rummet til at se mindre ud. Du kan opbevare bøger, magasiner og sengetøj i kasser, reoler eller skabe og bruge pladsen under sengen eller på indersiden af skabet. Hæng gerne reoler, TV og skabe op på væggen, da meget gulvplads får rummet til at syne større. Endelig kan du opbevare småting i fine kurve, æsker og krukker, som kan skjule opladere, kuglepenne og nøgler.